Muksis

Viliperin Olympiamaskotti ”Muksis”
SUOMEN MUOTOVALIO


Schapendoes narttu 
Syntynyt 7.2.2014
Kasvattaja Päivi Solonen, Haapajärvi
Omistaja Päivi Solonen, Haapajärvi


Terveet silmät | A-lonkat | 0-Kyynärärpäät

g-PRA++   (terve, ei kantaja)   Muksis KoiraNetissä

Muksis syntyi pentueen ensimmäisenä Sotsin talviolympialaisten avajaispäivänä. Muksis (venäjäksi Tšeburaška) on yksi maskoteista, joka esitteli vuoden 2014 talviolympialaisten isäntäkaupunkia Sotsia. Näin Viliperin Olumpiamaskotti Muksis sai kutsumanimensä.

Muksis on meidän villikko-tyttönen, aina haastamassa leikkiin varsinkin Ladya. Milloin se kiskoo Ladya hännästä, korvasta tai tarttuu hampaillaan jalasta kiinni aloittaakseen kunnon takaa-ajon. Muksisksessa rittää energiaa koko meidän koiralauman edestä. Niinpä tämä iloinen hännän heiluttaja ja on valmis leikkimään kaikkien leikkiin haluavien karvakavereiden kanssa.

Neiti on myös erittäin huomion kipeä ja on useasti tuuppaamassa kuonoaan milloin mistäkin välistä, rapsutusten toivossa. Heti aamusta Muksiksen  pitää saada ensimmäiset huomionosoitukset ennen kuin itsekkään ehtii kunnolla heräämään. Silloin työnnetään kuonoa joka peiton mutkasta vaikka kuinka yrittäisi kääriä täkkiä ympärille.

Näyttelyt on aloitettu varsin lupaavasti ja tarkoitus olisi Muksiksen kanssa käydä näyttelyissä varsinkin kesällä ”nämä lähinäyttelyt”. Muutoin lenkkeillään täällä maalaismaisemissa, metsissä ja peloilla. Koirakoulussa käydään sivistäytymässä aina kun vain päästään.

Ei muuta kuin iloista hännän heilutusta!
Terveisin Muksis